Inte om mig

Inte om mig

Hej och välkommen!

Det här är en blogg som inte handlar om mig och mitt liv, utan om Jesus och vad han har gjort och vill göra för Dig och ditt liv. Jag kommer berätta lite grann om mig också, men det är mest för att ge en bakgrund och en inramning till det jag vill dela med dig.

Syftet med den här sidan är att vara en andlig hjälp för dig i en värld som nu skakas i sina grundvalar. Med bakgrund som ett starkt troende Jehovas vittne i 24 år och pionjär under en period i mitt liv, så kommer några av de tankar jag tar upp och varför jag tar upp dem, begripas bäst av dem som är eller har varit vittnen. Här skriver jag om varför jag lämnade vittnena och vilka följder det gav för mig och ger också tröstande tankar från Bibeln till dig som gjort samma sak eller som funderar på att göra det. Men även du som tillhör ett annat kristet samfund eller som inte är kristen än och som vill ”anropa Herrens namn” i den här tiden, har också stor hjälp av de resurser jag kommer att dela här.

Jag kommer att berätta om profeter och profetior, apostlar och apostlagärningar, allt från vår egen, moderna tid. Det kan låta som ett alltför stort löfte, men du kommer att få läsa budskap direkt från Gud och höra ord från Jesu egen mun genom de kanaler som han har valt ut, Bibeln och hans nutida profeter och förkunnare. Det som ligger mig varmast om hjärtat är dock att du ska få möjlighet att lära känna din verklige Fader. Vad du än har fått höra om honom och vad du än själv tänkt om Gud Fadern tidigare i livet, kan du äntligen gå till botten med vem han är och lära känna honom som den som älskar dig mer än du kan förstå på den här jorden.

Tanken att ”ljuset blir klarare” kommer från bibelverser som säger:

”De rättfärdigas stig är lik gryningens ljus, som växer i klarhet tills det är full dag”. –Ordspråken 4:18

”Ditt ord är en lampa för min fot och ett ljus på min stig” Psalm 119:105 

”Hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.” –Psalm 36:9

Guds ord lyser upp en människas liv och hjälper henne att ta sig fram som i en mörk och svårnavigerad skog, ända tills hon kommit hem till sin väntande Fader och där kan inget mörker i världen skilja henne från honom och hans kärleks ljus.

Jag hoppas att du vill stanna kvar här och att du när du går, vill komma tillbaka. Jag finns här och svarar gärna på frågor.

Tack för din uppmärksamhet!

/Ronyah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *