“Visa oss Fadern”

“Visa oss Fadern”

Summan av Guds ord är sanning, säger ordet (Ps 119:160).

Och allt Guds ord är inspirerat och visar på gudomligt ursprung förmedlat genom mänskligt temperament. Men det finns vissa ord i Bibeln som sticker ut och väger extra tungt.

Några av dessa är Jesu ord den sista kvällsmåltiden med sina lärjungar. 

Han sade: “‘Har ni lärt känna mig, ska ni också lära känna min Far. Nu känner ni honom och har sett honom.’  Filippus sade: ‘Herre, visa oss Fadern så räcker det för oss.’ Jesus svarade: ‘Så länge har jag varit hos er, och du har inte lärt känna mig, Filippus. Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du säga: Visa oss Fadern?'” (Johannesevangeliet 14:7‭-‬9)

Vad betyder det då när Jesus säger: “Den som har sett mig har sett Fadern”? Visar inte detta att Jesus är Fadern inkarnerad i en mänsklig kropp? 

Jehovas vittnen tror inte att Jesus är Gud själv

Ett Jehovas vittne skulle svara nej på den frågan och kanske tillägga: “Som den förste av Jehovas skapelser, mångmiljoner år tillbaka i tiden, blev Jesus med tiden så lik sin Fader att han kunde säga, ‘den som har sett mig har sett Fadern’. Med de orden ville han bara säga att de var så förenade i tanke, ord och handling att allt som Jesus gjorde på jorden, skulle Fadern ha gjort i hans ställe.” 

Och visst, så kan man tänka och så tänker man om Jesus under inga omständigheter får betraktas som Gud med stort G eller Allsmäktig. Men om vittnenas argument stämmer, ja, i så fall har ju Jesus förändrats under årtusendena och har blivit mer och mer lik Jehova allteftersom. Men håller deras argument vid en djupdykning i ordet? 

-> Läs vidare i artikeln som heter “Jesus är densamme, idag, igår och evigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.