Helandet i Bulgarien

Helandet i Bulgarien

Pingstförsamlingen jag nu tillhör i Bredäng samlade ett gäng och åkte på missionsresa till Bulgarien i september. Vi var en nätt skara på 24 personer inklusive pastorn och hans fru. Vi landade i Sofia och styrde tre minibussar mot Sliven där vi stannade några dagar för att vittna om vår tro, be för sjuka, hålla gudstjänster och ett dop i Svarta Havet som bilden visar.

Det var helt fantastiskt från början till slut och jag måste bara få dela något helt otroligt som hände när vi var ute i en by. Några av oss hade vittnat där från hus till hus, för att bjuda in till en utomhusgudstjänst på kvällen. Efter gudstjänsten var det en av oss som lade märke till en äldre kvinna med otroligt krökt rygg. Hon kunde helt enkelt inte gå upprätt. Men efter bön reste sig plötsligt kvinnan upp, helt rak i ryggen och fullständigt befriad från sina ryggbesvär!!! Hon började genast dansa omkring och tacka Gud vilket barnen som såg allt också gjorde tillsammans med henne!

Tänk vad glada vi kan vara över att när Jesus dog för våra synder, befriade han oss inte bara från synd och död, utan också från effekterna av synden i det här livet! Det är därför vi kan få förlåtelse för synder på grundval av Jesu lösenoffer men också bli återställda i våra kroppar och helade från syndens effekter redan nu!

Jesus visade detta i exemplet med den lame mannen:

“Några [kom] till honom med en förlamad man som låg på en bädd. Jesus såg deras tro och sade till den lame: “Var lugn, mitt barn. Dina synder är förlåtna.”
 Några skriftlärda tänkte inom sig: “Han hädar!” Jesus såg deras tankar och sade: “Varför tänker ni så ont i era hjärtan? Vad är lättast, att säga: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Res dig och gå? Men för att ni ska veta att Människosonen har makt på jorden att förlåta synder, säger jag dig” – och nu talade han till den lame: “Res dig, ta din bädd och gå hem!” Då reste mannen sig upp och gick hem. När folket såg det, greps de av fruktan och prisade Gud som hade gett sådan makt åt människor.
” – Matteus 9:2-7

Jakob förbinder också förlåtelse för synder med helande och säger:

“Trons bön ska bota den sjuke, och Herren ska resa upp honom. Och har han begått synder, ska han få förlåtelse för dem.”

Detta är alltså möjligt genom att Jesus tog på sig straffet som vi skulle ha fått för våra synder. Petrus hänvisar till Jesajas profetia om Messias och sa:

“Han bar våra synder i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår är ni helade.” – 1 Petrus 2:24 (Jämför Jesaja 53:5)

När det gäller effekten av förbön lovade Jesus själv att bota även efter sin himmelsfärd i det han sade:

“Vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn ska jag göra det.” – Johannes 14:13, 14

“Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill och ni ska få det.” – Johannes 14:7

Tänk vad Gud är stor och mäktig och tänk vad fantastiskt det är att vi verkligen kan lita på hans ord! Vi kan alltså närma oss Fadern i tro och be om goda gåvor som vi får från Honom som alltid velat ge sina barn det allra bästa, från allra första början, även nu och för all framtid!

“Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan. Det kommer ner från ljusens Far, som inte förändras eller växlar mellan ljus och mörker.” – Jakob 1:17

“Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet.
” – Hebréerna 13:8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.