Som Jairos dotter

Som Jairos dotter

Anita Barker som är en uppskattad talare, mångårig kursledare och välkänd författare i kristna kretsar, berättar i sin bok ”Guide till helande”:

“Flickan var två år gammal när hon drabbades av oförklarligt hög feber och frossa och febern gav inte med sig. Hon blev inlagd på sjukhus. Den lilla flickan blev svagare och svagare. Hon hade inte kunnat äta på flera veckor. Föräldrarna sa att hon kändes alldeles livlös. Läkarna var maktlösa och hade ingen förklaring. Flickan tynade bort, och sondmatningen hjälpte inte till att ge nya krafter. Mamman skrev en dikt, i vilken hon uttryckte sin tacksamhet till Gud för den tid de fått ha flickan. Hon var det tredje barnet, väldigt snäll och alltid lättsam att ha att göra med. Mamman tänkte att flickan nog var ‘för god för denna världen’. Båda föräldrarna upplevde en djup förtvivlan och maktlöshet. De hade varit officerare i Frälsningsarmén och stod i aktiv tjänst för Herren, men i den här situationen vacklade de och det fanns inte någon större tro för helande.

En dag innan mamman åkte till sjukhuset kom dessa ord till henne: ‘Jairus dotter’. (Det var synagogföreståndarens dotter som Jesus uppväckte från de döda.) När föräldrarna möttes för att tillsammans åka till flickan, sade pappan: ‘Jag har fått till mig orden: Jairus dotter.’ Herren hade talat samma sak till båda två! De bad en av ledarna i den kristna gemenskapen att följa med för att tillsammans med dem be och smörja flickan med olja. Jak 5:14: ‘Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja. Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom’.

Trots tilltalet om Jairus dotter fanns inte mycket tro, vad det verkade. Men efter bönen fick flickan plötsligt styrka i kroppen, ställde sig upp i spjälsängen och sade: ‘Mat!’ Förmågan att kunna gå, fick flickan öva upp på nytt. Föräldrarna började genast träna henne på golvet. Sjukvårdspersonalen var helt förundrade och läkaren kallade det ett mirakel. Väl hemkomna från sjukhuset skulle mamman byta lakan i spjälsängen och hittade då en bit av kaktusen ‘High Chaparral’ som stod i fönstret. Den växten är mycket giftig. Flickan hade ätit av kaktusen och blivit förgiftad, men eftersom detta inte upptäcktes tidigare hade hon inte kunnat få behandling. Flickan är nu själv småbarnsmamma och pastorsparet som är mina kollegor har genom åren bett för många sjuka som blivit helade.”