Till varje Jehovas vittne

Till varje Jehovas vittne

För det första, jag älskar dig. Det är därför jag sträcker ut min hand mot dig genom att skapa den här bloggen.

Och innerst inne vet du, att ingen människa kan uppenbara sanningen för dig, bara Gud kan. Ändå har kanske du, precis som jag i många år, litat på vad en liten en grupp av människor sagt är sant, för att det är dem som säger det. Kanske du som jag växte upp inom Jehovas vittnen, eller så har du träffat dem senare i livet. I vilket fall som helst har de gjort intryck på dig, vilket inte alls är konstigt.

Jehovas vittnen är duktiga på det de gör. De är kunniga, nitiska och framställer sina läror på ett otroligt pedagogiskt sätt med vackra bilder och talande illustrationer på en mängd olika språk. Deras litteratur är av hög kvalitet och kostar heller ingenting för en som är intresserad av att veta mer. All verksamhet stöds av frivilliga bidrag. Budskapet är i sin enkelhet lätt att förstå och verkar logiskt. Det kan upplevas som tilldragande, särskilt om du är en sökare. Vittnena finns dessutom över hela världen, de är eniga i vad de tror på och de står upp för sin tro och vägrar militärtjänst, även om det under vissa regimer kan kosta dem livet. De är ofta glada och trevliga och försöker leva enligt de kristna principerna i Bibeln, vare sig det handlar om politik eller moral.

Kanske någon av dem kommit hem till dig och visat sig personligt intresse när ingen annan gjorde det? Kanske de kunde visa dig saker från Bibeln du aldrig sett förut? Kanske du hittade en trygg gemenskap i någon av deras församlingar, ett arbete att utföra tillsammans med starkt troende människor och livet fick plötsligt en mening?

Mitt råd till dig i kärlek är ändå: Tro inte på något som varken jag eller någon annan säger bara för att han eller hon verkar ha koll på läget, är en auktoritet, har en till synes fin och framgångsrik organisation i ryggen, verkar intelligent eller har ett ödmjukt och vänligt sätt. Allt sådant kan vara bra och kan betyda att personen funnit något, men det borgar inte för att personen i fråga, verkligen har sanningen.

Tyvärr är det så att Guds moståndare ständigt omskapar sig till en ljusets ängel. Han vet hur svaga vi människor är för saker som är vackra och har lätt att få lögnen att se bra ut. Han fick ju Eva att äta av frukten då den för henne plötsligt blivit åtråvärd att se på. Gör inte samma misstag i kontakten med Jehovas vittnen. Bli inte förledd att tro deras läror, bara för att allt verkar vara så bra eller se så vackert ut.

Lyssna gärna på vad människor har att säga, men pröva alltid det de säger mot Guds rena ord och vänd dig bara till Gud när du söker sanningen. Låt sedan bara Gud och ingen människa vara den som övertygar ditt hjärta. Följ över huvud taget inga människor, kyrkor eller organisationer hur fina och välpolerade de än kan verka. De kan många gånger vara ett stöd i din vandring med Gud, men de kan inte ge dig det sanna livet.

Guds ord säger:

”Smörjelsen som ni har fått av honom förblir i er, och ni behöver inte någon som undervisar er. Hans smörjelse undervisar er om allt, och den är sanning och inte lögn. Förbli i honom, så som den har lärt er.” (1 Johannes 2:27)

Gud själv är den som kan undervisa oss om det vi behöver veta, genom sitt ord som är sanning. Min vädjan till dig som fått kontakt med organisationen eller som själv är ett Jehovas vittne och alla andra som läser detta är därför:

1

Studera skrifterna

… i Bibeln på egen hand under

vägledning av Guds Helige Ande.

2

Dra egna slutsatser

… och låt den Helige Ande ska

ta bort slöjan framför ditt hjärtas

ögon, så att han kan uppenbara

för dig vem Jesus Kristus verkligen är.

3

Öppna ditt hjärta

… och be uppriktigt att få lära

känna Kristus personligen så du

kan tro på honom och ta emot

hans räddning i ditt liv.

Fadern kommer svara på din uppriktiga bön och uppenbara och låta dig förstå sanningen. Den sanningen, kommer göra dig verkligt fri och låta dig bli född på nytt så du kan vinna det eviga livet.

”Jesus svarade: ”Ja, sannerligen säger jag dig: den som inte föds på nytt får aldrig se Guds rike.” ”Hur kan någon födas på nytt när man är gammal?” undrade Nikodemos. ”Man kan väl inte komma in i sin moders liv och födas igen?” Jesus svarade: ”Ja, sannerligen säger jag dig: den som inte blir född av vatten och Ande får överhuvudtaget inte komma in i Guds rike.” (Joh 3:3)

”Han var i världen, och genom honom hade världen blivit till, men världen kände inte igen honom. Han kom till det som var hans eget, och hans egna tog inte emot honom. Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn och som inte är födda genom blod, eller köttets vilja, eller av någon mans vilja, utan av Gud.” (Joh 1:10-13)

Slutligen, låt ingen människa komma mellan dig och Gud, inte ens om det är människor som är viktiga för dig eller människor som du kommit att lita på. Människor är bara människor, även om de är trevliga och är duktiga på det de gör. Sök därför bara Guds vägledning när det gäller vad du ska tro på och låt honom vara din Herre och den som räddar dig. För han är den ende som verkligen kan göra det och han är den ende som kan ge dig och de du älskar det eviga livet.

Jesus säger: “Kom till mig alla ni som arbetar hårt och är tyngda av bördor så ska jag ge er vila!”

Upptäck mer: 10 av Guds egennamn och hur Jesus uppfyllde deras löften

Upptäck mer: Vad betyder namnet Jesus?

Upptäck mer: Hur blir man räddad?