12-åriga Galja botades från cancer

12-åriga Galja botades från cancer

Flicka sjuk

Utdrag ur Slaviska Missionens bok ”Gud gör under” och som gavs ut år 1993:

“Sommaren 1988 kom en familj från Charkov på besök till den autonoma pingstförsamlingen i Kiev i Ukraina. Familjens 12-åriga dotter Galja hade en allvarlig sjukdom, bindvävscancer. Föräldrarna hade åkt dit för att få vara med på församlingens möten, men framför allt hoppades de att deras dotter skulle bli helad.

Familjen skulle övernatta hos några troende vänner. När några bröder i församlingen hörde att Galja var sjuk bestämde de sig för att gå och bedja för flickan. En av bröderna frågade Galjas mamma om hon trodde att Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet och att Han kan bota sjuka. Modern hade bett för flickan och ingenting hade hänt. Men hon sa:

   ‘Om Gud vill så kan Han hela. Låt oss be genast.’

Bröderna, som var vanliga unga församlingsmedlemmar, lade händerna på Galja och bad en brinnande bön att Herren skulle vidröra flickan med sin helande kraft. Flickan sov under bönen och vaknade inte. Efter bönen började alla tacka Gud för att Han skulle hela flickan.

Galja hade inte ätit på länge. Under en lång tid hade hon bara fått lite mjölk genom en pipett eller med en sked.Hon orkade inte vara uppe, inte ens tala. Hon bara låg där och var alldeles utmattad.

Men på natten hände något underligt. Mamman vaknade plötsligt av Galjas rop:

   ‘Mamma, mamma!’

När modern steg upp ur sängen och undrade vad det var så sa Galja:

   ‘Mamma, ge mig något att äta!’

Mamman trodde att flickan skulle dö – ofta får ju de döende det något lättare inför döden. Mamman ville dock uppfylla sin dotters önskan och frågade vad det var hon ville ha.

   ‘Jag skulle så gärna vilja ha tunna pannkakor’, sa flickan.

Mamman gick ut i köket och började grädda tunna pannkakor. Det var många tårar som blandades i pannkakssmeten.

  Galja åt med god aptit – och ville ha mer!

På morgonen väntade ytterligare en överraskning. Galja hoppade upp ur sängen och ville gå ut för att leka! Mamman förstod att Jesus verkligen hade vidrört hennes dotter och helat henne.

På kvällen fick Galja själv berätta på gudstjänsten hur Jesus hade uppenbarat sig för henne, helat henne och fört henne från döden till livet.

Ryktet om Galjas helande spred sig som en löpeld i deras hemstad och även på andra platser. En dag kom tre män till Galjas hem. Det var en tidningsredaktör, en överläkare och en äldre icke-troende man. De sa:

   ‘Varför pratar du sådant strunt om att Gud helar? Visa oss dotterns sjukjournal!’

Föräldrarna gav dem Galjas journal och röntgenbilderna och de kunde övertyga sig om att flickan verkligen hade varit nära döden.

   ‘Var är flickan nu?’, frågade de.

Föräldrarna hämtade Galja, som var ute och lekte. När männen såg flickan kunde de ingenting säga utan vände generat på klacken och gick.”

girl in bed

Tillbaka till Nutida vittnesbörd