Bruden i rullstol

Bruden i rullstol

Woman in Wheelchair

Utdrag ur Slaviska Missionens bok ”Gud gör under” och som gavs ut år 1993:

“Följande berättelse ägde rum i en liten stad nära  Moskva. En troende kvinna hade en mycket vacker giftasvuxen son. Modern, som var änka, hoppades att sonen skulle gifta sig med en frisk och stark kvinna. Modern fick minst sagt en chock när hennes son en dag presenterade sin blivande fru. Modern kunde knappt tro sina ögon. Flickan var mycket söt, men hon satt i rullstol. Ända sedan barndomen hade hon varit invalidiserad.

Hur mycket modern än bad och försökte förmå sin son att ändra sig, sa han bara:

   ‘Jag vet vara att det är Gud som har utvalt henne till mig.’

Bröllopsdagen närmade sig. Modern var förtvivlad. Detta var inte vad hon hade tänkt sig. Varför ville inte sonen lyssna på henne? Hon visste ju hans bästa.

Det hemska var ett faktum. Prästen stod där och förrättade vigseln. Bredvid brudgummen satt bruden i sin rullstol. Ögonen glittrade av lycka på både bruden och brudgummen. Intill stod mamman, avmagrad och vit i ansiktet.

De unga började sitt gemensamma liv. Tillsammans fick de möta alla fördomsfulla historier och rykten, som gick runt i staden om dem. På grund av dessa svårigheter fäste de sina blickar mer och mer på Gud. De visste att Han hade fört dem samman och Han skulle också ge dem all styrka de behövde för att möta alla problem och svårigheter.

När det unga kristna paret hade varit gifta i ungefär en månad gjorde Gud ett under! Han helade benen på den unga hustrun så att hon blev fullständigt frisk! De jublade av glädje över undret.

‘Ser du mamma, jag bad Gud om hjälp och Han svarade mig! Jag visste att allt är möjligt för Gud!’

Nu har paret tre barn. De bor fortfarande kvar i samma småstad. De skiljer sig inte på något sätt från andra familjer i församlingen. Jo, kanske på en punkt. Det är helt främmande för dem att tvivla på Guds kraft!”

Familj

Tillbaka till Nutida Vittnesbörd