Inte om mig

Inte om mig

Hej och välkommen!

Det här är en blogg som inte handlar om mig och mitt liv, utan om Jesus och vad han redan har gjort, gör och vill göra för Dig och ditt liv. Jag kommer berätta lite grann om mig också, men det är mest för att ge en bakgrund och en inramning till det jag vill dela med dig. Mitt vittnesbörd handlar t.ex. om hur jag som det bortsprungna svarta fåret, hittades och togs upp i den gode Herdens famn. Och varför jag berättar om det är för att visa dig, att det kan hända dig också!

Syftet med den här sidan är att vara en andlig hjälp för dig i en värld som nu skakas i sina grundvalar. Med bakgrund som ett starkt troende Jehovas vittne i 24 år och pionjär (heltidsförkunnare) under en period av mitt liv, så kommer några av de tankar jag tar upp och varför jag tar upp dem, begripas bäst av dem som är eller har varit vittnen.

Här skriver jag mer fördjupat om varför jag lämnade Jehovas vittnen och vilka följder det gav för mig och ger också tröstande tankar från Bibeln till dig som också gjort det eller som funderar på att göra det. Men även du som känner dig hemma i ett annat kristet sammanhang eller som ännu inte vet vad du ska tro på, har också hjälp av de resurser jag kommer att dela här.

Du kommer hitta starka vittnesbörd från vår egen, moderna tid och artiklar om vad Bibeln verkligen lär i olika frågor, med en mängd skriftställen som kan ligga till grund för ditt eget bibelstudium. Det som ligger mig varmast om hjärtat är dock att du ska få möjlighet att lära känna din verklige Fader och Jesus Kristus, hans Son.

Min slogan för den här sidan, ”Ljuset blir klarare”, blickar faktiskt tillbaka på mitt liv som Jehovas vittne, då jag ofta fick höra just dessa ord i förhållande till vittnenas lära, som hela tiden förändrades allteftersom verkligheten kom ikapp den.

Men är det inte så att i vårt personliga liv, är var och en av oss på en resa, förhoppningsvis mot högre höjder för varje ny erfarenhet? Där blir också ljuset klarare och klarare precis som Salomo sa:

”De rättfärdigas stig är lik gryningens ljus, som växer i klarhet tills det är full dag”. (Ordspråken 4:18)

Min erfarenhet är att all verklig insikt kommer av att ha kontakt med den som är källan till den. När vi känner Gud, kan vi se på världen med hans ögon och vara verkligt upplysta, som David skrev:

”Hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.” (Psalm 36:9)

Idag lever vi i en värld full av andligt sökande, med många gurus och andliga ledare och många säger att alla dessa vägar leder till Gud. Men är det sant? Var kan vi hitta det verkliga ljuset som skingrar allt mörker? Aposteln Johannes berättar:

”Sedan talade Jesus till dem igen och sa: ’Jag är världens ljus. Den som följer mig behöver inte vandra i mörker utan har livets ljus.’” (Johannes 8:12)

Bibeln ger oss hopp och säger att Guds Ord, Jesus ”är världens ljus” som lyser upp en människas liv, tidigare så härjat av mörka skuggor. Jesus som ”den gode Herden” letar i mörkret tills han hittar och tar upp oss med sina trygga armar. Där, i hans famn, kan inget mörker i världen skilja oss från honom och hans kärleks ljus.

Jag hoppas att du vill stanna kvar här och att du när du går, vill komma tillbaka. Jag finns här och svarar gärna på frågor.

Tack för din uppmärksamhet!

/Ronyah

8 svar på ”Inte om mig

 1. Det ovenstående er et vidunderligt vidnesbyrd !
  Da jeg læste dette, kom et vers for mig, som står i Matt.5:14: ”I er verdens lys, og det skal kunne sees, ligesom en by, der ligger på et bjerg, kan sees langt væk.”
  Tænk, at Jesus Kristus nu har sat os, som verdens lys! For at dette må lykkes, behøver vi Helliggånden kraft, som der står i Ap. Ger. 1:8: ”Men I skal modtage Helligåndens kraft, når helligånden kommer over jer, og I skal bringe budskabet om mig til Jerusalem, til hele Judea og Samaria, ja, helt til jordens ende!”
  Må Gud rigt velsigne dig og lede dig, Ida Ronyah, og fylde dig med Helligåndens kaft og bruge dig, som et mægtigt lys i denne mørke verden!
  Kærlig hilsen med Joh.15:16-17.
  Alfred.

  1. Tack för din varma kommentar och de fina bibelställena Alfred! De gjorde gott och jag vill hålla med dig, det är helt otroligt att Gud har gett oss det här stora förtroendet, att som ljusspridare dela det han har gjort för oss med alla andra! Vilken glädje det är i sig! Och när vi gör det kan vi även få se hur även de får sina liv förvandlade av ordet om Jesus Kristus! Underbart är det och må Herren fortsätta att välsigna även dig käre broder!

 2. Hvis du planter Guds og Lammets trone i dit liv (gør Jesus til Herre i dit liv) så vil floden med livgivende vand, rent og klart som krystal udspringe fra Guds og Lammets trone, som står i dig (Ida Ronyah) og floden fortsatte ned midt gennem hele din familie. På hver side af floden voksede livgivende træer. Det er træer, der bærer frugt 12 gange om året, en gang hver måned, og bladene er til lægedom for alle du møder. Intet er under forbandelse, for du er under ledelse af Gud selv og Lammet, og (vi) Guds tjenere er altid parate til at tjene ham. Vi får lov til at se hans ansigt, og vi går rundt med hans navn på panden. Der skal ikke være nat mere, og vi vil ikke have brug for nogen lampe eller for solens lys, for Gud Herren vil lyse for os, og vi skal være hans medregenter i al evighed.

  1. Tack Ole för en mycket vacker beskrivning av enkelheten, friheten och skönheten i det kristna livet! 🙂 /Ida

 3. I har oplevet Guds nåde, og derfor beder jeg jer indtrængende om at give jer selv til ham som en levende offergave. Rom 12, 1

  Tænk, hvor højt Gud Fader elsker os! Vi må kaldes hans børn, og det er vi! De, der tilhører denne verden, forstår os ikke, fordi de ikke forstår, hvem Jesus er 1. Joh 3, 1

  Formålet med, at Kristus formidlede en ny pagt, var, at han gennem sin død kunne skabe forsoning for alle de synder, der blev begået under den gamle pagt, så de mennesker, Gud kalder på, kan få opfyldt det løfte om evige velsignelser, som Gud havde givet. For det er med pagten som med et testamente: Det kan først træde i kraft, når den, som har oprettet det, er død. Hebr. 9, 15‭-‬17

  Altså er I ikke længere slaver, men børn af Gud. Men når I er børn, er I også retmæssige arvinger til alt, hvad Gud har til sine børn. Gal 4, 7

  Gud udøste Helligånden over os i rigt mål gennem Jesus Kristus, vores Frelser. Tit 3, 6

 4. Hej, jag skulle vilja komma i kontakt med andra, om bibelbloggen.
  Andra som varit vittnen. Till exempel Ronyha

  1. Hej Johan. Har du varit ett Jehovas vittne själv? Jag vet det finns flera, men jag känner uppriktigt sagt inte någon annan än jag själv, som varit ett vittne och nu omfamnar tron på Jesus fullt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *